Tällberg, en pärla.

Det är fantastiskt vackert i Tällberg som ligger högt och fint vid Siljan. Där finns också urcharmiga Klockargården, det gjorde att vi stannade i hela fem nätter. Vi utforskade hela närområdet med elcyklarna, allt från att bada i Siljan till att äta på någon av alla matställen. Favoriten blev Åkerblads gästgiveri som gav en kulinarisk upplevelse varje gång, och i vilken miljö! Att en så liten ort kan ha så många hotell/spa och restauranger är ovanligt.

Midsommarfirande inställt i år pga Coronan men många fina midsommarstänger stod kvar sen förra året. Lite torra men fortfarande efter vinterns väder väldigt fina. T.o.m. de små dalahästarna på ringen lång upp satt kvar.
Här är ord är överflödiga förutom att jag vill tillbaka till Klockargården.
Mera från svunna tider… En gammal telefonkiosk som gjorts om till ett litet minimuseum med gamla telefonapparater i, så gulligt. Man blir glad av att se att det får stå ifred från stöld och klotter.
Innan vi åkte vidare var vi (jag) tvungen att besöka detta lilla ställe, Tällbergs Leva & Bobutik. Förvånansvärt stort utbud av fina saker till hemmet. För den som inte vill titta på det kan istället sitta och njuta av hembakat på ställets egna lilla fik.


4 reaktioner på ”Tällberg, en pärla.

  1. Så fint där! Spenderade en långhelg på Åkerblads för några år sedan, innan vi flyttade in i FrankieBoy. Jättefint och väldigt god mat.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s