Grymt skönt liv

Hemma i tre dagar och gjorde en massa måsten, sen ville vi iväg med husbilen igen. Det gäller att passa på innan det blir allt för kallt och bedrövligt. Vart ska vi åka nu då, sa vi och kollade väderleksrapporten. Mest solchans verkade det vara i Östergötland så första anhalten blev en gårdsbutik i Gränna där vi såg något så ovanligt som grisar som fick gå ute, en härlig syn.

Skulle bara köpa lite godis… Hm

Besök på Cloetta i Ljungsbro, jösses vad mycket gott dom har där. Inte bra om man som jag försöker banta….
GOLFBOLLSMUSEUM stod det på en skylt utanför Ljungsbro. Kul, det måste vi kolla in sa vi. Det var inte alls som vi förväntade oss. Något mer originellt är svårt att hitta! Superbilliga golfbollar och en massa andra saker högt och lågt. Interiören liknade mest en gigantisk förvildad loppis, man baxnar! Den drygt 80-åriga gubben sen, herregud! Han var verkligen speciell milt sagt, vilket original! Vi gick utan att handla för han tog bara kontanter, (vilket vi inte hade med oss) tog inte kort eller swisch, nej det kostar bara pengar sa han.
Kanske var det för vi inte hade kontanter och ville bli av med oss han sa: Ha koll på var ni sätter fötterna för jag har precis dödat två råttor härinne. Hans åsikter om svenskar och invandrare tokvägrar jag skriva här men själv var han invandrad från England. Det har stått en del om honom i tidningar om ni googlar på golfbollsmuseum.
Efter att diskuterat hur man kan samla på sig så mycket saker och med magarna fulla av godis har vi nu kommit till Brunneby musteri för att köpa äpplemust.
Här var det motsatsen till Golfbollsmuseet, pedantiskt snyggt och prydligt. Tror ni vi klarade att bara köpa äpplemust? Nej precis, det blev en hel del annat smaskigt också. Nu får det vara färdigshoppat för den här gången så vi inte får övervikt.
Kanonväder när vi ställer oss på ställplatsen i Borensberg vid Göta kanal. Den blev årets ställplats 2015 och är ännu bättre nu.
En kvällspromenad i Borensberg för att smälta alla intryck från dagen och förbruka några godiskalorier. Här en gullig staty i vattnet. I morgon blir det golf på Vesterby gk.

2 reaktioner på ”Grymt skönt liv

  1. Mobil hade han i alla fall butiksinnehavaren, det var väl ett framsteg trots allt. Borenberg är jättetrevligt och var ännu trevligare innan husbilspakeringen stängdes på anda sidan kanalen. Jag vägrar att bara parkera för det pris som de tar på ställplatsen. Brunneby gillar vi.

    Gilla

  2. Den ställplatsen kostar 240:-. (200:- utan el.) Priset kan man alltid ha åsikter om men duschar o wc var superfräscht. Diskplats inomhus. Tömning av både grå och svartvatten och påfyllning av färskvatten fanns. Tyst och lugnt var det också. Bra standard för att vara en ställplats. Tror det är fint där på sommaren när båtarna glider förbi där på Göta kanal.
    På Brunneby musteri kan man gå länge och botanisera bland alla godsaker av olika slag.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s