Iskallt

Istapparna hänger på vår kära ”Cal”, (vår förra husbil hette Ada, ja vi är Göteborgare) nästan som han gråter för att han inte får köra oss till varmare breddgrader den här vintern. Även om man ska leva i nuet så längtar vi framåt, ut ur den långa frivilliga karantänen till vårvärmen och friheten att kunna åka ut igen. Att få se och uppleva nya platser, mysiga miljöer, golfa, grilla och att kunna umgås på ett normalt sätt igen med både barn, barnbarn, nya och gamla husbilsvänner och andra också förstås.

Det slog mig när jag ser backspegeln att det även är väldigt trevligt att drömma sig bakåt. Så otroligt många fina minnen vi har från våra husbilsresor. Därför kommer jag nu dela med mig av några av dem. Börjar med resan till Spanien där vi var hela vintern 2019-2020.

Tyskland nov 2019

När vi lämnade Göteborg andra veckan i nov. var det omkring tio grader. Väderleksprognosen såg bra ut och det skulle bli varmare ju längre ner vi kom. Men så fel vi fick, det blev bara kallare och kallare ju längre söderut vi kom i Tyskland och vi fick stanna på en ställplats i Willingen när det började snöa. Dagen därpå fortsatte vi till staden Oberkirch strax innan franska gränsen. En fin liten stad med fantastiska gamla byggnader.

I den här staden blev vi kvar ett par dagar för vädret blev ännu sämre och det var trafikkaos med massor av snö och nedblåsta träd omkring Lyon i Frankrike (som vi skulle passera). Tur vi såg detta på nyheterna då vi bara har sommardäck, annars kunde vi fastnat i de milslånga köerna på motorvägen som fick stängas av. Eller kunde vi hamnat i diket som så många andra gjorde. Det stod senare i Aftonbladet om ovädret.
Nu hade vi istället gott om tid att shoppa loss lite av varje….
Jag tyckte vissa andra affärer var betydligt mer intressanta som denna fantastiska brödaffär. Tyskarna är bland annat väldigt duktiga på bröd och jag handlade på mig en del men det var svårt att välja. Helst skulle jag velat ha med mig massor för när vi sen kommer ner i Frankrike brukar vi inte hitta så mycket annat än Baguetter i olika utföranden.
Undrar om man kan vakuumförpacka bröd för att förlänga hållbarheten?
Några dagar senare, efter några sliriga strapatser (kolla däcken) har vi kommit söder om Lyon i Frankrike och det blåser kallt och är 1 minus. När jag pratar med en kompis i Göteborg säger hon: ”Vad ska ni där ner och göra, det är mycket varmare här. Idag har vi +7 grader.” Ja det är nästan så vi själva undrar men vi kämpar vidare för vi SKA ner till värmen! Forts. följer en annan dag. 🙂


4 reaktioner på ”Iskallt

  1. Jaså, kallar ni er husbil Långfranskan? Kul namn 🙂 Vi väntar också på vaccinet och kunna få röra sig fritt igen. Förmodligen kommer man uppskatta friheten att kunna gå och åka vart man vill igen jättemycket. Sånt som man tidigare tog så självklart. 🙂

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s