Lite till från Frankrike

Efter att vi varit och tittat i borgen var vi tvungna att hitta ett ställe för natten. Vi såg att det fanns en ställplats här bakom en vinaffär. Det visade sig vara en enkel parkeringsplats på en grusplan utan några faciliteter men det fungerade.

Innan läggdags kikade vi in i vinaffären. Vi blev rejält förvånade av att se att de sålde både vitt, rosé och rött vin i ”lösvikt”. Vinet tappades upp i plastdunkar som törstiga kunder hade med sig eller köpte på plats.

Nästa dag behövde vi fylla på matförrådet. Efter en del letande hittade vi en mataffär, de hade inte så mycket mat att välja på men desto mer champagne. Fyra långa hyllor fullproppade, ganska imponerande utbud ändå i den lilla affären.

Inte champagnens fel. Nej det var väldigt smalt där vi skulle vända och dessutom ett dike. Som om inte det var nog så var det en bom högt upp bakom bilen också (syns knappt i bild). Om röret i diket under bakdäcket gått sönder av bilens tyngd kunde det gått riktigt illa. Nu kom vi loss men det var rejält nervöst ett tag.

På tal om nervöst, man kan ju alltid vara orolig för att få möte. Vi blev rekommenderade att ta den här vägen från Carcassonne till Spanien, för den skulle vara så vacker. Den gick upp och ner för bergskedjan Pyrenéerna. Visst var den vacker men de sa inte att den var så här smal och inte slapp vi möte heller 🙂 Där och då bestämde vi oss för att köpa en Garmin GPS när vi kom hem igen. En som visar lämplig väg utifrån våra husbilsmått med tunnelhöjder och maxvikter osv. som kan ställas in så vi inte hamnar på sådana här vägar igen.


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s