Lite till från Frankrike

Efter att vi varit och tittat i borgen var vi tvungna att hitta ett ställe för natten. Vi såg att det fanns en ställplats här bakom en vinaffär. Det visade sig vara en enkel parkeringsplats på en grusplan utan några faciliteter men det fungerade.

Innan läggdags kikade vi in i vinaffären. Vi blev rejält förvånade av att se att de sålde både vitt, rosé och rött vin i ”lösvikt”. Vinet tappades upp i plastdunkar som törstiga kunder hade med sig eller köpte på plats.

Nästa dag behövde vi fylla på matförrådet. Efter en del letande hittade vi en mataffär, de hade inte så mycket mat att välja på men desto mer champagne. Fyra långa hyllor fullproppade, ganska imponerande utbud ändå i den lilla affären.

Inte champagnens fel. Nej det var väldigt smalt där vi skulle vända och dessutom ett dike. Som om inte det var nog så var det en bom högt upp bakom bilen också (syns knappt i bild). Om röret i diket under bakdäcket gått sönder av bilens tyngd kunde det gått riktigt illa. Nu kom vi loss men det var rejält nervöst ett tag.

På tal om nervöst, man kan ju alltid vara orolig för att få möte. Vi blev rekommenderade att ta den här vägen från Carcassonne till Spanien, för den skulle vara så vacker. Den gick upp och ner för bergskedjan Pyrenéerna. Visst var den vacker men de sa inte att den var så här smal och inte slapp vi möte heller 🙂 Där och då bestämde vi oss för att köpa en Garmin GPS när vi kom hem igen. En som visar lämplig väg utifrån våra husbilsmått med tunnelhöjder och maxvikter osv. som kan ställas in så vi inte hamnar på sådana här vägar igen.


4 reaktioner på ”Lite till från Frankrike

 1. Jag har också hamnat på vingårdar där de säljer vin på lösvikt. Ibland är vinet riktigt bra men hållbarheten blir inte så god. Men det är toppen om man ska laga något maträtt som kräver en liter vin eller så.

  Gillad av 1 person

  1. En av tjusningarna med att resa är just att få se och uppleva så mycket som inte finns hemma.
   Ang. vin i lösvikt: Det har du rätt i för det går åt en del i exempelvis Boeuf bourguignon. Det brukar svida att hälla i en hel flaska av ett helt ok vin man har hemma, men vad gör man inte…:)

   Gilla

 2. Som nyblivna hbägare har vi funderat en del på alla smala vägar vi har kört tidigare med personbil (och tält) i Europa. Skönt att veta att det finns en lösning och hjälpmedel att tillgå. Ofta är ju de där avstickarna på småvägar som ger fina upplevelser och oväntade upptäckter.

  Gilla

  1. Grattis, kul att ni blivit med husbil! Det kommer ni nog inte ångra. Ja GPS är en fantastisk uppfinning som kan vara till stor hjälp. Men visst är det spännande med de där avstickarna på småvägar. Sådana har vi åkt mycket och precis som du skriver fått oväntade upplevelser, många som vi aldrig glömmer de flesta positiva som man kan skratta åt efteråt. För risken ökar att det blir tokigheter på ”kostigarna”.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s