Spanien

Här har vi äntligen kommit till Spanien i slutet av nov. 2019 och första stoppet blev häftiga Barcelona. Park Guell som finns med på UNESCOS världsarv var vi tvungna att besöka denna gången. Där kan man se många byggnadstekniker av den världsberömda och mångsidiga arkitekten Antoni Gaudi. Den ena lustigare än den andra.
Här är ett av många annorlunda hus som Antonio Gaudi ligger bakom. Oerhört fascinerande hur han brutit mot byggnormer och fått fram så många olika skapelser som inte liknar något annat.
Efter alla intryck behöver vi lite lugn och ro. Vi kör vidare till Alcossebre där vi landar ett par dagar på ställplats Las Moreras där vi äntligen kan njuta av lite värme. Här en kvällspromenad några hundra meter från ställplatsen.
Resan fortsätter söderut, till Valencia Camper Park Beteraden. Därifrån tog vi Metron in till underbara staden Valencia med så många fantastiska byggnader. Den K-märkta saluhallen i Valencia är ett arkitektoniskt mästerverk och en av de äldsta i Europa. Man glömmer nästan att titta på alla fina varor där inne för det är så vackra tak och glaskupoler på insidan.
Inne i saluhallen kan man hitta många olika specialitéer. Här en ölsort som vi blev förvånade över men absolut inte köpte i fall någon undrar. Man slutar aldrig att förvånas sägs det och det stämmer.
Lustigt träd i Alicante där rötterna kommer uppifrån och växer sig neråt, därav den märkliga formen. Vet tyvärr inte vad trädet heter men kanske du vet? Berätta det gärna i så fall för oss 🙂
Illusionistisk plattläggning. Att det finns duktiga stenläggare i Alicante framgår på både denna bilden och nästa.
Mera illusionistisk plattläggning, Imponerande yrkesskicklighet i alla fall. För att inte bli yr i huvudet ska man inte titta ner mot fötterna när man går utan fästa blicken långt fram. Forts. följer snart…..


Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s