Fortsätter söderut

Fantastiskt fina motorvägar i Spanien. Många gånger med väldigt vackra vyer. Tyvärr är inte skärpan den bästa då fotot är taget i farten med mobilen och lite disigt väder.
När man åkt så många mil var det skönt att sträcka på benen med en runda golf på Benidorm Club de Golf. En lite kul bana med fin utsikt mot Benidorm, bergen och havet.
I byn Bolnuevo i området Murcia hittade vi fantastiska skapelser naturen gjort.
Här på Playa Carolina var det fritt fram att stå över natten utan trängsel. Men vägen dit ner var inget att rekommendera, vi kommer inte åka dit igen och riskera underredet på bilen. Då är det betydligt bättre väg till grannstället på andra sidan berget, Playa Cocedores där det var några fler husbilar som också stod fritt.
Alla sätt är bra utom de dåliga sägs det och här på stranden fanns det olika sätt att fricampa på. En fiffig lösning för i detta fallet en ensam tjej med stor hund som måste varit tung att lyfta upp.
Vi blev väldigt förvånade när en brödbil dök upp på morgonen och sålde färskt bröd, där! Det var ju ingen ställplats eller någon service alls utan bara en strand där vi sov över. Brödet var så färskt att det inte hunnit kallna och smakade utmärkt till frukostäggen.
Det här är en perfekt lösning att få tvättat kläder på när man ofta fricampar. Tvättomaterna finns på förvånansvärt många ställen, oftast vid bensinstationer. Det fungerade hur smidigt som helst men man behöver en del Euromynt. Medan vi väntade på att kläder och lakan skulle bli torra åt vi lunch i husbilen. Därefter fortsatte vår färd mot lite varmare väder.

6 reaktioner på ”Fortsätter söderut

  1. Tack. Ja vi väntar också på vaccineringen vi vill inte vara i Göteborg en vinter till. Vi hoppas också kunna åka söderut igen framåt hösten i alla fall. Vart vill ni åka? Vi har inte varit i Kroatien med husbil än så det lockar då vi hört så mycket positivt om det.

   Gilla

   1. Tänkte börja med de tyska vinfloderna, sedan Frankrike, Spanien och Portugal.
    Har också hört en massa positivt om Kroatien. Vi var i Dubrovnik för två år sedan, utan husbil och det är en jättetrevlig stad!

    Gilla

   2. Låter som en underbar resa att göra. 🙂 Tänk så mycket fantastiskt mycket det finns att se och uppleva i olika länder. Vi ser så mycket fram emot att kunna resa igen. Husbilen har väl aldrig tidigare varit mer förberedd än nu. 🙂

    Gillad av 1 person

 1. Tack för all information! Hur gick golfen? Är det mycket folk på golfbanorna nu i covid tider eller svårt att få tider? Vi planerar själv våran resa september21- April 22 tjänstledigt ifrån våra arbete. VI kommer bo i HB permanent Maj 21- Vem vet.
  Så bara kom med en massa info.
  Tack o ta hand om varandra Trevlig Påsk.

  Gilla

  1. Hej! Vi har inte varit iväg med husbilen än i år och inte har vi spelat någon golf heller faktiskt. Vi har varit urtråkiga men vi har förberett husbilen i all fall så bara det blir varmare någon gång så rullar vi iväg. Vi tycker det är för kallt än.
   Jag har förstått att det börjar fyllas på både på ställplatser och golfbanor så det är tydligen inte alla som är lika frusna som oss 🙂
   Vi satt och snackade om att åka till Kroatien med husbilen längre fram, det har vi hört så mycket gott om. Var har ni tänkt att åka till? Ha en riktigt trevlig påsk ni också 🙂

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s