Öland

19 maj 2021. Vi är förvånade över att det är så lite trafik när vi är på väg till soliga Öland.
Här tog vi en promenad i vackra slottsparken, Sollidens slott. Vi var nästan helt ensamma, fantastiskt att kunna gå och njuta av blomsterprakten och fågelkvittret i lugn och ro, riktigt undergörande för själen. Därpå en fika med en prinsessbakelse på uteserveringen vid kaffetorpet tyckte vi var passande innan vi nöjda åkte vidare.
Efter att vi spelat golf på Ekerums gk och sovit över där har vi här tagit in på Kapelluddens camping, Borgholm. Pingsthelgen närmar sig och vi trodde det skulle vara många som ville till Öland då men det är nästan spöklikt öde överallt.
Här känner man historiens vingslag. En helt fantastiskt fin byggnad är Södviks gästgivargård från 1737 där självaste Carl von Linné övernattade 1741. På den tiden på Öland skulle det ligga minst ett gästgiveri med en mils avstånd för att resenärer skulle kunna vila ut och hästarna få mat och vila.
När man visar bilder från Öland hör det väl till att ha med ett foto från en väderkvarn här från Sandvik. En annan naturupplevelse var att få se så mycket fridlysta Gullvivor i det fria och även Orkideér växa vilt.
I Sandvik har någon fått utlopp för sin fantasi. Nej vi spelade inte minigolf däremot spelade vi förutom på Ekerums gk golf på Byxelkroks gk. Där vi även sov över i fullkomligt dödstyst miljö efter att vi grillat och haft en skön kväll.
En skön promenad i Trollskogen på Ölands norra udde ledde oss fram till den här imponerande eken som beräknas vara ca 900 år. På vägen hit begrundade vi även vraket Swiks, en tremastad skonare som spolats upp på stenstranden.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s