Ute på tur igen

Det har passat oss bra att stanna hemma i ett par veckor. Dels för vädret inte var så kul och vi väntade på leverans av ett förtält vi beställt till husbilen. Nu skiner solen och vi är ute med husbilen igen.

Första stoppet blev Wiredaholms gk ca 3 mil från Tranås. Thomas spelade golf vilket jag också skulle vilja men det vill inte min högra axel än. Istället tog jag en långpromenad och spanade in golfklubbens Calvadossamling som bestod av 160 olika sorter och är Nordens största.

Vi stannade bara en natt och rullade vidare till Eksjö. Nyfikna på förtältet tog vi in på Eksjö camping. Här blir jättebra, lugnt och väldigt få bilar utan att riskera att bli utskrattade om vi sätter upp tältet bak o fram eller något. Det skulle ju bara ta 10 min att få upp…..enligt reklamen så det är nog inte så svårt. Hm. Det tog oss betydligt längre tid men nu vet vi till nästa gång hur vi ska göra.

Det är ett Kampa Motor Rally Pro Air 330, ett lufttält utan en massa pinnar utan man pumpar upp det med en pump. Väldigt smidigt faktiskt.
Nu kom lättviktsmattan vi köpte i Spanien till användning efter att vi klippt till den. Här satt vi och myste och spelade spel till midnatt. Vi känner oss redan väldigt nöjda och tror vi kan förlänga säsongen betydligt och slipper både blåst och regn. Om någon som läser detta har något bra tips på enkel uppvärming av förtält med el eller gasol så tar vi gärna emot det.

4 reaktioner på ”Ute på tur igen

  1. Ja, visst är det konstigt att allting tar längre tid än vad man tror. Men övning ger ju färdighet. Så fint det blev med förtältet! Nästa gång kommer ni klocka in på 10 minuter 🙂
    Hälsar Åsa på husbilsresa.se

    Gilla

    1. Visst är det så att det oftast tar längre tid än man tror. 10 min? Haha ja kanske det, vi får öva. Tack, jo det blev fint, vi är nöjda. Fast du vet man vill ju fixa till det lite mysigare men det får komma senare. 🙂

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s