Äntligen värme

Här spelar vi en runda på Club de Golf Almerimar med delvis snötäckta Sierra Nevada i bakgrunden.
Här på piren i härliga Almerimar stod vi lugnt och bra. Bakom husbilen var den breda stranden. Här är nära till restauranger med goda tapas, livsmedelsaffärer och gångavstånd till golfklubben, helt suveränt. Men vi hörde att en mycket kraftig storm var på väg så vi åkte lite inåt land till en camping som verkade hyfsat skyddad fast den låg nära stranden. Det ångrade vi inte för oj, vad det blåste i ett dygn. Husbilen blev helt pepprad av sand som vi fick sköljt av vid campingens husbilstvätt.
Vi åkte tillbaka till ställplatsen på piren vid fyren och fick en ännu bättre plats. Hög trivselfaktor gjorde att vi stannade lite längre än vi tänkt vilket inte var några som helst bekymmer för ägarna av ställplatsen och även helt ok att dra ut stolar och grillar osv. Där träffade vi på flera husbilar med svenskar och det blev trevligt umgänge. Grannarna i husbilen framför oss visade sig vara trevliga Stockholmare som vi bjöd på glögg, det var ju ändå julafton (2019) fast det inte ser ut så. En i vårt tycke mycket trevlig ställplats med vatten, grå/svartvattentömning. Dock ett litet minus att det var en bit att gå till wc och dusch.
Från staden Pandules kan man följa de små skyltarna till Los Canales de Pandules rekreationsområde. Ett annorlunda landskap med olika klippformationer, vattenfall och möjlighet till bad i naturliga klippbassänger. Vi badade inte här men i en varm källa långt ute i naturen. En häftig upplevelse men jag besparar er foto på det….
När vi åkte till Spanien visste vi inte att det var så lätt att fricampa där. Men det var förvånansvärt lätt att hitta alla möjliga ställen att ställa sig på. Visst har man hört talas om pirater till sjöss och vägpirater men här valde vi ändå att inte stanna även om de troligen var helt ofarliga. Kanske ett smart drag av dem i den husbilen för att själva slippa få inbrott? 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s